Ingrediënten
Voor de kip & marinade
-
750 g kipfilet of kipdijfilet (zonder bot), in dunne reepjes
-
1 tl chilivlokken
-
1 tl witte peper (gemalen)
-
½ tl zout
-
1 tl Chinese vijfkruidenpoeder
-
1½ el pinda- of rijstolie
-
1 tl maïzena (of maïszetmeel)
Groenten
-
200 g grote champignons, in kwarten
-
2 middelgrote uien, in plakjes
-
2 rode en/of gele peper(s), dun gesneden
-
300 g broccoliroosjes
-
4 teentjes knoflook, fijngehakt
Woksaus
-
1½ el oestersaus
-
1 el vissaus
-
1 el lichte sojasaus
-
1 el zoete sojasaus (kecap manis)
-
2 el mirin
-
2 tl maïzena
Overig
-
Neutrale olie met een hoog rookpunt (zoals zonnebloem- of pindaolie) om in te wokken
Benodigdheden
Bereiding
-
Marineren van de kip
Meng in een kom chilivlokken, witte peper, zout, vijfkruidenpoeder, olie en maïzena. Voeg de kipreepjes toe en schep om zodat alles goed bedekt is. Dek af en laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren. -
Woksaus bereiden
Meng in een kleine kom de oestersaus, vissaus, lichte sojasaus, zoete sojasaus, mirin en maïzena. Zet opzij. -
Verhit je Hot Wok
Voeg een flinke scheut olie toe en verwarm tot hij begint te glanzen (heet). -
Kip wokken
Wok de gemarineerde kip eventueel in porties zodat het goed dichtschroeit en niet te veel sap verliest. Wok tot goudbruin en net gaar. Haal uit de wok en zet apart. -
Groenten wokken
Voeg – indien nodig – wat extra olie toe. Wok de knoflook, uien, champignons en chilipepers tot ze beginnen te verzachten. Voeg als laatste de broccoli toe en wok nog 2 à 3 minuten tot deze beetgaar is. -
Samenbrengen
Doe de kip terug in de wok. Giet de voorgescheiden saus erbij. Wok alles op hoog vuur tot kip en groenten glanzend zijn en de saus zich goed hecht. -
Serveren
Serveer direct, bijvoorbeeld met gestoomde rijst of noedels. Garneer eventueel met sesamzaadjes of bosui voor extra smaak en presentatie.
Share:
Kleurrijke woknoedels met krokante tofu en pindasaus
Paella met schelpdieren en kip