Kleurrijke woknoedels met krokante tofu en pindasaus

Kleurrijke woknoedels met krokante tofu en pindasaus

Wokgerecht met kip, oesterzwammen en paprika (voor de Hot Wok)

Deze smaakvolle wokschotel is ideaal om te bereiden op jouw Hot Wok wokbrander. Dankzij de krachtige vlam van de gasbrander en een goede wokpan bereik je die authentieke roerbak-smaak zoals je die kent uit Aziatische keukens.

Ingrediënten:

  • 600 g kipfilet, in reepjes gesneden

  • 250 g oesterzwammen, in stukjes gescheurd

  • 2 rode paprika's, in reepjes gesneden

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, geperst

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel oestersaus

  • 1 eetlepel sesamolie (optioneel)

  • Peper en zout naar smaak

  • Rijst of noedels als bijgerecht

  • Verse koriander ter garnering (optioneel)

Benodigdheden (verkrijgbaar via Hot Wok):

  • Hot Wok Professional 12 kW wokbrander

  • Wokpan (30 of 35 cm)

  • Drukregelaar met slang

  • Onderstel of stabiele tafel

 Bereidingswijze:

  1. Verwarm je Hot Wok wokbrander met een wokpan op hoog vuur.

  2. Voeg een beetje olie toe en bak de kipreepjes tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en zet opzij.

  3. Voeg indien nodig wat extra olie toe en fruit de ui en knoflook in de wokpan tot ze glazig zijn.

  4. Roerbak de paprika en oesterzwammen tot ze beetgaar zijn.

  5. Voeg de kip terug toe, samen met de sojasaus, oestersaus en eventueel sesamolie.

  6. Laat het geheel nog een paar minuten sudderen zodat de smaken goed intrekken.

  7. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Serveer direct met rijst of noedels. Garneer eventueel met koriander.

💡 Tip van de chef:

Voor een extra pittige variant kun je een gesneden rode peper toevoegen tijdens het bakken van de ui en knoflook.