Ingrediënten:
-
600 g kipfilet, in reepjes gesneden
-
250 g oesterzwammen, in stukjes gescheurd
-
2 rode paprika's, in reepjes gesneden
-
1 ui, fijngesneden
-
2 teentjes knoflook, geperst
-
2 eetlepels sojasaus
-
1 eetlepel oestersaus
-
1 eetlepel sesamolie (optioneel)
-
Peper en zout naar smaak
-
Rijst of noedels als bijgerecht
-
Verse koriander ter garnering (optioneel)
Benodigdheden:
Bereidingswijze:
-
Verwarm je Hot Wok wokbrander met een wokpan op hoog vuur.
-
Voeg een beetje olie toe en bak de kipreepjes tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
-
Voeg indien nodig wat extra olie toe en fruit de ui en knoflook in de wokpan tot ze glazig zijn.
-
Roerbak de paprika en oesterzwammen tot ze beetgaar zijn.
-
Voeg de kip terug toe, samen met de sojasaus, oestersaus en eventueel sesamolie.
-
Laat het geheel nog een paar minuten sudderen zodat de smaken goed intrekken.
-
Breng op smaak met peper en zout.
-
Serveer direct met rijst of noedels. Garneer eventueel met koriander.
Share:
Kleurrijke woknoedels met krokante tofu en pindasaus